Akoestische oplossingen - De juiste keuze wanneer geluidsreductie noodzakelijk is
De akoestische oplossing

Akoestische oplossingen

De akoestische eigenschappen van bouwmaterialen vormen een belangrijke factor die iedere dag aan belang wint.

 

Forbo Flooring Systems heeft een aantal akoestische oplossingen ontworpen om te voldoen aan brede eisen ten aanzien van contactgeluidreductie en specifieke omstandigheden. De systemen reduceren het geluid met 14 dB tot 23 dB (Δ Lw) volgens de norm EN ISO 717-2.

 

akoestisch grafiek.jpg

 

Marmoleum decibel & Marmoleum acoustic
Marmoleum decibel is Marmoleum op polyolefineschuim met uitzonderlijke geluidsisolerende eigenschappen.

Contactgeluidreductie: 17 dB (Δ Lw)

 

Het Marmoleum acoustic systeem bestaat uit Marmoleum op een Corkment onderlaag*, een primer met een lage emissie, egalisatiemiddel en lijm. Een milieuvriendelijke keuze voor een geluidsisolerende vloer.

Contactgeluidreductie: 14 dB (Δ Lw)

 

* Het is tevens mogelijk om Corkment en een vloerbedekking naar keuze los aan te schaffen.

 

Akoestische projectvinyl
Dit pakket aan oplossingen is gebaseerd op de akoestische projectvinyl vloerbedekkingen van Forbo Flooring en combineert alle voordelen van vinyl met geluidsisolerende eigenschappen. Moderne installatieproducten maken de oplossingen compleet.

Contactgeluidreductie: ≤17 dB (Δ Lw)

 

Marmo acoust doorsnede

 

Flotex®
Wilt u de uitstraling van een zachte vloer, maar de voordelen van een vlakke vloer? Dan is Flotex een uitstekende keuze. Door de zachte toplaag ziet het er uit als tapijt en heeft het uitstekende akoestische waardes, maar door de vinylrug kan het net zo nat gereinigd worden als een vlakke vloer.

Contactgeluidreductie: 20 dB (Δ Lw)

 

Marmo acoust doorsnede

 

QuickFit oplossing
De QuickFit oplossing heeft niet alleen uitstekende akoestische eigenschappen maar is daarnaast eenvoudig en snel te installeren. Wanneer Marmoleum wordt geïnstalleerd in combinatie met het QuickFitondervloersysteem, is een contactgeluidreductie van 23 dB (Δ Lw) mogelijk. Vergelijkbare resultaten kunnen met vinylvloerbedekkingen van Forbo worden gerealiseerd.

Contactgeluidreductie: ≤ 23 dB (Δ Lw)

 

Quickfit acoust doorsnede

 

Bij kans op vochtoptrek dient de ondervloer (monoliet en zand/cement), afhankelijk van het type vloerbedekking, te worden voorzien van een twee- of drielaags vochtscherm.
Anhydrietvloeren kunnen niet van bovenaf geïsoleerd worden en dienen altijd (bij vochtoptrek) te worden gevloeid op een goede kwaliteit folie.