De duurzame oplossing - Bijdragen aan een gezondere omgeving
De duurzame oplossing
De duurzame oplossing

Moderne woon- en werkomstandigheden resulteren erin dat veel mensen tot 90% van hun tijd binnen doorbrengen. Het Sick Building Syndrome (gebouwgerelateerde klachten), allergieën en astma zijn aandoeningen waar circa 30% van de bevolking in ontwikkelde landen last van heeft. Dit dwingt de bouwsector om maatregelen te nemen om de risico’s daarvan te beperken.

 

De duurzame oplossing van Forbo kan een belangrijke rol spelen bij het creëren van een gezond binnenklimaat. Alle producten in het systeem, van primer tot vloerbedekking, voldoen aan de meest stringente emissienormen.

 

De duurzame oplossing gaat nog een stap verder, want ook de gecombineerde emissie van primer, egaliseermiddel, lijm en vloerbedekking voldoet aan deze emissienormen.

 

- Lage VOC*-emissie vloersysteem

- Milieuvriendelijke constructie

- 100% natuurlijke grondstoffen linoleum

 

* VOC staat voor Volatile Organic Compounds (vluchtige organische stoffen)

 

certificaten

Marmoleum voldoet aan de volgende internationale milieukeurmerken.
Forbo-flooring zorgt ervoor dat snijafval retour wordt opgehaald en dit materiaal wordt hergebruikt in de productie.

 

Onafhankelijk getest

De duurzame oplossing van Forbo is een compleet systeem met primer, egaliseermiddel, lijm en Marmoleum. Het gerenommeerde instituut Eurofins heeft de oplossing getoetst. Daarbij is aangetoond dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste Europese VOC-emissie-eis, de Duitse AgBB normering.

 

Het testcertificaat voor de duurzame oplossing is op aanvraag verkrijgbaar

 

certificaat

 

Natuurlijke grondstoffen Marmoleum wordt gemaakt van natuurlijke grondstoffen en is leverbaar in een groot aantal kleuren, structuren en zowel in banen als in tegels. Het kan in vrijwel elke omgeving worden geïnstalleerd en vormt in combinatie met de gekozen primer en lijm een compleet en erkend systeem met zeer lage emissies (Emi-code EC1).

 

Marmoleum doorsnede

 

Bij kans op vochtoptrek dient de ondervloer (monoliet en zand/cement), afhankelijk van het type vloerbedekking, te worden voorzien van een twee- of drielaags vochtscherm.
Anhydrietvloeren kunnen niet van bovenaf geïsoleerd worden en dienen altijd (bij vochtoptrek) te worden gevloeid op een goede kwaliteit folie.