Flexibele oplossingen - Wanneer uw vloer flexibel geïnstalleerd moet worden
De flexible toepassing

Flexibele oplossingen
Soms is het nodig om een flexibele vloer te installeren. Bijvoorbeeld omdat er nog verschuivingen in de ruimte zijn te verwachten, omdat de vloer direct beloopbaar moet zijn of omdat de vloer in gedeeltes geïnstalleerd dient te worden. Ook is het bij sommige projecten niet mogelijk om banenmateriaal op de locatie te krijgen.

 

In dat geval zijn de Flexibele oplossingen van Forbo het antwoord. Of het nu gaat om tegels van tapijt, vinyl of Flotex. En of u nu een luxe uitstraling wilt of een wat meer basic uitstraling. De systemen zijn flexibel toe te passen en uit te breiden. En veel producten zijn onderling te combineren, waardoor u andere designmogelijkheden heeft dan met banenmateriaal.

 

Flotex doorsnede

 

Flotex- en tapijttegels
De tapijttegels en Flotextegels van Forbo Flooring voldoen volledig aan de veelzijdige eisen van een commerciële omgeving. Ze zijn ontwikkeld om een attractieve ruimte te creëren en worden geproduceerd om dag in dag uit en jaar na jaar te kunnen blijven vertrouwen op een kwalitatieve en duurzame vloer. Met deze tegels heeft u een flexibele vloeroplossing met een groot aanpassingsvermogen.

 

Vinyltegels
Met vinyltegels heeft u de keus uit twee oplossingen, namelijk Flex design loslegtegels en Colorex plus tegels. Het voordeel van de Flex design tegels en stroken is dat deze los gelegd kunnen worden, daardoor zijn ze uitermate geschikt voor renovatieprojecten en het afwerken van verhoogde vloeren.

 

Ook voor Colorex plus heeft u geen lijm, primer of egalisatiemiddel meer nodig. Daarnaast is deze vloer tijdens het installeren direct beloopbaar. Voor deze oplossing kijkt u bij de zeer tolerante oplossing.

 

Flex design doorsnede

 

Bij kans op vochtoptrek dient de ondervloer (monoliet en zand/cement), afhankelijk van het type vloerbedekking, te worden voorzien van een twee- of drielaags vochtscherm.
Anhydrietvloeren kunnen niet van bovenaf geïsoleerd worden en dienen altijd (bij vochtoptrek) te worden gevloeid op een goede kwaliteit folie.