De geleidende oplossing - Veiligheid voor alles
De geleidende oplossing

De geleidende oplossing

Als een vloerbedekking niet antistatisch is, kan er een elektrische lading worden opgebouwd. Zodra men contact maakt met geaarde apparatuur, wordt deze lading snel ontladen. Dit kan ertoe leiden dat elektronische apparatuur wordt beschadigd, essentiële gegevens verloren gaan en zelfs dat hele afdelingen stil komen te liggen. Een ‘antistatische’ vloerbedekking alleen is nutteloos als deze niet deel uitmaakt van een systeem dat statische ladingen kan verminderen.

 

Bij de beheersing van statische ladingen is dus niet alleen de vloerbedekking belangrijk; de vloer moet op een correcte manier worden geïnstalleerd, waarbij gebruik wordt gemaakt van de juiste installatiematerialen. Alleen dan zijn de antistatische eigenschappen effectief. Met de elektrisch geleidende oplossing van Forbo worden statische ontladingen gemakkelijk beheerst.

 

Colorex SD van Forbo is de eerste vloerbedekking met een TNOkeur, waardoor deze door TNO geschikt is bevonden voor klasse 3 medisch gebruikte ruimten. Dit betekent dat deze vloerbedekking onder andere in operatiekamers, hartcatherisatiekamers en intensive care-units toegepast mag worden.

 

TNO Keurmerk

 

Marmoleum Ohmex oplossing
Elektrische weerstand volgens EN 1081 1-10^6 <R1<1 x 10^8 Ω: statisch dissipatief. Een constructie op basis van Marmoleum Ohmex, bestaande uit een primer, egaliseermiddel, een koperen strip en geleidende lijm. Dé garantie voor een optimaal blijvende geleiding.

 

Omex doorsnede

 

Colorex SD/EC Systeemoplossingen
Colorex vloerbedekkingen worden vervaardigd van gecoate, geleidende chips zodat een solide, homogene PVC-compound met stabiele afmetingen wordt gevormd. Dit leidt tot constante en permanente elektrische eigenschappen die niet worden beïnvloed door luchtvochtigheid of veroudering. Colorex is beschikbaar in twee uitvoeringen;

• Colorex SD (R ≤ Ω 10^8 Ω volgens EN 1081)

• Colorex EC (R ≤ Ω 10^6 Ω volgens EN 1081)

 

Colorex SD/EC doorsnede

 

Bij kans op vochtoptrek dient de ondervloer (monoliet en zand/cement), afhankelijk van het type vloerbedekking, te worden voorzien van een twee- of drielaags vochtscherm.
Anhydrietvloeren kunnen niet van bovenaf geïsoleerd worden en dienen altijd (bij vochtoptrek) te worden gevloeid op een goede kwaliteit folie.