Zeer tolerante oplossingen - Succesvolle installatie op veeleisende oppervlakken
De zeer tolerante toepassing

Zeer tolerante oplossingen
Zeer tolerante oplossingen van Forbo Flooring Systems creëren nieuwe mogelijkheden voor een eenvoudige en snelle constructie op alle beschadigde of onbehandelde oppervlakken. Barsten en vochtige oppervlakken vormen geen probleem meer wanneer een van deze oplossingen wordt toegepast. High tolerance oplossingen zijn hét antwoord voor veeleisende ondervloeren.

Er zijn drie systemen:
• QuickFit oplossing (zwevend systeem)
• Colorex Plus oplossing (zwevend systeem)
• Reno Vezel System (hechtend systeem)

 

QuickFit oplossing
Het QuickFit-systeem kan snel en eenvoudig worden geïnstalleerd zonder doortekening van plaatnaden. Het bijbehorende Forbo Foam, voorzien van aangehecht tape, zorgt voor een uitstekende uitvlakking van de vloerconstructie. Bovendien werkt het als vochtscherm en heeft het akoestische eigenschappen.
De QuickFit oplossing is breed toepasbaar en u kunt kiezen uit een breed scala aan vloerbedekkings- materialen. Marmoleum- of vinylvloeren kunnen probleemloos worden gecombineerd met dit onder- vloersysteem. Het QuickFit-systeem is een zwevende ondervloerconstructie, en is daarom ook weer eenvoudig te verwijderen.

 

Quickfit doorsnede

 

Colorex plus oplossing
Het gebruik van lijmen, primers en egalisatiemiddelen is niet nodig met de Colorex plus oplossing. Colorex plus kan los worden gelegd op vrijwel elke ondervloer, ongeacht de conditie hiervan. Hiertoe behoren vloeren met ESD-bescherming, zwaar belopen vloeren, verhoogde en ‘holle’ vloeren, ‘vochtige’ vloeren en vloeren met hogere eisen voor slipweerstand. De Colorex tegels zijn voorzien van zwaluwstaartverbindingen en kunnen aan elkaar worden bevestigd. Bij toepassingen waar hygiëne essentieel is, kunnen de tegels ook thermisch worden gelast.

 

Colorex plus doorsnede

 

Reno Vezel System
Het Reno Vezel System is een hechtend systeem met een zeer hoog renoverend karakter. Giet eventuele scheuren altijd eerst vol met de 021 Euroblock Reno welke al of niet is aangelengd met 846 Quartszand. Vervolgens een gesloten en dekkende laag 021 Euroblock Reno, gecombineerd met 846 Quartzsand aanbrengen. Dit verandert een onsterke, zanderige toplaag snel in een homogene sterke basis. Daarna kan er moeiteloos geëgaliseerd worden met de 990 Europlan Direct gecombineerd met de 811 Renovezels (minimaal 3 mm laagdikte). Voor extra snelheid kunt u ook kiezen voor de 991 Europlan Direct Rapid, waarbij de vloerbedekking al na 4 uur verlijmd kan worden. In twee lagen aangebracht, functioneert de 021 Euroblock Reno tevens als een uitstekend en gegarandeerd vochtscherm.

 

Reno doorsnede

 

Bij kans op vochtoptrek dient de ondervloer (monoliet en zand/cement), afhankelijk van het type vloerbedekking, te worden voorzien van een twee- of drielaags vochtscherm.
Anhydrietvloeren kunnen niet van bovenaf geïsoleerd worden en dienen altijd (bij vochtoptrek) te worden gevloeid op een goede kwaliteit folie.